Min inspiration får jag från gamla bilar och motorcyklar från 50- och 60-talens Amerika och den amerikanska motorkulturen med alla dess spännande och kreativa avarter. Jag har alltid hyst en speciell kärlek till dessa farkoster, jag ser dem som personligheter som var och en bär på en inspirerande livshistoria. Tänk på alla drömmar och färder som fordonen gett upphov till, alla som älskat, grälat, skrattat och gråtit i dem!

Mina bilder är ofta hårt beskurna, jag kryper tätt inpå motiven för att skapa spännande och nästan abstrakta, poetiska bilder och närgångna porträtt. Jag har valt akvarellen som medium då den har ett eget liv och lämpar sig väl till att återge rost och förfall på ett lite slumpmässigt men ändå kontrollerat sätt.

Det är ”levande” fordon jag porträtterar, jag hittar dem på upptäcktsresor genom Sverige och USA och nu senast på Kuba. På bakgårdar, i garage, på träffar och bilskrotar, där de minner om en tid då ”allt var möjligt” med överdådig design och dovt muller från stora motorer.

Det är klart att pojkdrömmen finns med i bilderna, jag älskade dessa bilar och hojar som liten och den känslan har aldrig lämnat mig. Men det är också ett sätt för mig att berätta en historia. Min historia. Vår nära historia.

John Eyre

Nya målningar / Recent work